Profil

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har brug for vores rådgivning, vil indgå et samarbejde eller på anden måde er nysgerrig på vores ydelser.

Totalrådgivning | Bygherrerådgivning | Regnvandsløsninger | Beplantning | Klimatilpasning | Rekreative anlæg | Helhedsplaner | Tilgængelighed | Maritime miljøer | Byplanlægning | Vejprojekter | Turisme

Kreatører

Urbanlab nordic arbejder dedikeret med forandring og nye muligheder igennem arkitektur. Tegnestuen arbejder visions- og idebaseret med bygningskunst, urbanisme og landskabets rum. Vi tror på, at et sted udvikles bedst med øje for helheden og i respekt for alle de samarbejdende discipliner. Derfor rummer Urbanlab nordic bredt arkitektoniske felter der tilsammen giver et helt projekt fra de første samtaler til indflytning og brug. Globale og lokale udfordringer kan udfordres med arkitektur både i proces, strategi og via nye veje i det fysiske anlæg og byggeri. Vi tror på arkitektur som en udviklingsagent når vi er modige nok til at re-tænke et steds benyttelse, behov, fællesskaber, materialer, steder, konstruktioner, tekniske løsninger og klimamål. Vi arbejder ud fra en kreativ arkitektonisk tilgang med en overliggende ambition om at skabe robuste og sanselige bygninger, byer og landskaber i et positivt samspil mellem natur og kultur. Vores ydelser omfatter alle faser fra facilitering af visions- og konceptudvikling, programmering og dialogprocesser til det færdige projekt. Urbanlab nordic har kontorer i Aarhus og København men har interesse i det internationale samarbejde, ikke mindst funderet i de globale udfordringer vi mener at kunne bidrage til løsninger på igennem vores daglige arbejde.

Stedsbundne løsninger

Alle vores projekter starter ved stedet og dets iboende kvaliteter. Vi lægger altid en indgående analyse af den fysiske, historiske og kulturelle kontekst til grund for vores plan- og designmæssige valg med henblik på at skabe arkitektur og design der giver mening i den aktuelle kontekst. Vi arbejder med at skabe sunde, robuste, intelligente rammer for vores fælles liv, med en arkitektur der udvikles igennem nysgerrighed, viden og iderige streger. Vi arbejder bevidst og undersøgende med transformation og genanvendelse. Vi arbejder med grønne rum og kulturens tilstedeværelse i vores byer.

Meningsskabende forandring

Vi arbejder med udvikling af projekter, programmer, visioner og strategier indenfor byudvikling og planlægning, samt med design og facilitering af dialogprocesser - ofte med mange involverede parter. Gennem kreative og involverende processer finder vi i tæt samarbejde med bygherre, aktører, kunstnere og brugere. Det arkitektoniske talent rummer det æstetiske, det nysgerrige, og samtidig mulige løsningsbud på samfundsmæssige udfordringer. Ved os er en bygning aldrig kun en bygning og et sted har altid iboende potentialer der kan transformeres og forstærkes.

En bæredygtig strategi

Vi skaber æstetiske løsninger med fokus på bæredygtig grøn omstilling, cirkulær økonomi og ressourceeffektivitet. Vi arbejder med bæredygtighed ud fra en regenerativ med inspiration i naturens processer og ud fra en grundlæggende overbevisning om, at bæredygtighed, høj arkitektonisk kvalitet og økonomi ikke er hinandens modsætninger. Det stiller krav til innovative løsninger og stærke samarbejder.
Vi arbejder værkstedsorienteret og eksperimenterende med stor fokus på at sikre effektive kreative arbejdsprocesser, der til en hver tid bakkes op af grundige analyseprojekter og som integreres med seneste forskning. Vi sikrer, at vores projekter udvikles på baggrund af en grundig research og kontekstanalyse og har faste rutiner for sparring og kvalitetssikring fra konceptudvikling til det færdige projekt. Vi samarbejder med fagfolk, specialister, kunstnere, forsknings- og uddannelsesinstitutioner om at håndtere komplekse problemstillinger på nye måder. Vi bestræber os på at skabe mulighed for balance mellem det private liv og arbejdslivet - hos os skal der være tid til mennesket. Ligesom vi bestræber os på at skabe en balance mellem kunsten, og det faktiske funktionelle i de opgaver vi deltager i. Som tegnestue har vi stor fokus på at være deltagende og løsningsorienterede i de samarbejder vi tilbyder og deltager i.

Mycelium, et nyt byggemateriale

Svampe er verdens største genbrugende organisme. Uden tilførsel af energi tilføres svampesporer bioaffald. Sporere vokser og omdanner bioaffaldet til et let, isolerende, brand, fugt- og brandafvisende biomateriale. Materialet er formbart og egner sig, efter opvarmning og udtørring, til varmeisolering, lyddæmpning og som et stærkt trykoptagende strukturelt element. I en proces hvor bioaffaldet neddeles fint og iført komplekse udskårne forme, kan gros materialer i inhomogen geometri for skulpturel og organisk formgivning og detaljering.